VANLIGA FRÅGOR

VANLIGA FRÅGOR

Foto: Love by Emelie www.lovebyemelie.se

VAD ANVÄNDER DU FÖR PRODUKTER?

 

Jag använder mig framförallt av sminkmärket Färg, men även av produkter från andra märken som jag tycker ger ett gott och hållbart resultat. I dagsläget innehåller min sminkväska bl a Färg, Becca Cosmetics, Tarte Cosmetics, MILK, Laura Mercier, Smashbox, Paris Berlin, MAC, Urban Decay, Kat Von D, Sleek Makeup, IsaDora, BareMinerals, Make Up Store och Grimas. För mer information om innehåll i produkterna, se sminkmärkenas respektive hemsida.

HUR RESONERAR DU KRING VAL AV PRODUKTER?

 

Sminket jag använder ska kunna uppfylla olika syften och hålla en god kvalitet. I och med att mina uppdrag varierar och mina kunder och uppdragsgivare har olika önskemål, behöver sminket vara multifunktionellt. Det ska passa olika hudtyper och hudtoner, samtidigt som det ska ge ett gott resultat och vara hållbart. Viktigt för mig är även att försöka undvika produkter som är djurtestade.

 

KAN DU CONTOURING?

 

Ja. Det är en metod som jag mer eller mindre använder mig av vid alla sminkningar - förutom när kunder uttryckligen påpekar att de inte vill ha det. Många makeupartister har nog fått frågan likväl som inspirationsbilder på Kim Kardashian. Contouring innebär kortfattat att med makeup (skuggningar och highlight) framhäva, förstora alternativt förminska drag - konturerna - i ansiktet.

 

JAG ÄR ALLERGISK. HUR LÖSER DU DET?

 

Det är tråkigt nog väldigt vanligt med allergier mot smink. Jag har än så länge inte stött på någon som reagerat mot den foundation jag använder, trots att många av mina kunder påpekat att de har lätt för att reagera mot smink. Däremot har jag haft kunder som inte kan använda produkter som innehåller svart pigment eller som reagerar mot underlagskrämer av olika slag och då har vi löst det genom att byta ut/undvika vissa produkter.

Jag diskuterar alltid med kunden om hur vi löser det tillsammans. I de fall kunden har varit orolig för allergiska reaktioner (t ex inför bröllop), har vi provat ut önskad makeup under provtillfället och därefter utvärderat eventuella reaktioner. Du kanske t o m redan vet vilka produkter/ämnen som du bör undvika och då kan vi tillsammans välja makeup utifrån det.

 

JAG SKULLE VILJA ATT DU ANVÄNDER MITT SMINK. GÅR DET BRA?

 

För att garantera att makeupen håller under fotograferingen, vigseln och kvällsfesten använder jag helst mina egna produkter, men om du av någon anledning föredrar dina egna så kan vi självklart använda de alternativt att jag köper in det som fattas för att jag ska kunna fullfölja dina önskemål. Det jag brukar rekommendera är att vi vid provtillfället provar mina produkter så att du får se om du upplever några skillnader. Vid användning av dina produkter på bröllopsdagen, kan jag inte garantera att det håller lika bra även om jag gör mitt bästa för att få till samma resultat.

 

 

HAR DU EGEN SALONG?

 

Jag utgår från Helsingborg då det är här jag bor, men jag har ingen salong/studio så jag kommer till dig eller annan överenskommen plats för provtillfället och på bröllopsdagen.

 

 

KAN JAG KOMMA TILL DIG I HELSINGBORG?

 

Jag har tyvärr ingen möjlighet att ta emot dig i Helsingborg utan tar mig till överenskommen plats.

 

 

HUR GÅR PROVTILLFÄLLET TILL, HUR LÅNG TID TAR DET & NÄR BÖR DET PLANERAS IN?

 

Provtillfället är - precis som det låter - till för att du ska få provat makeup och ev hårstyling inför din bröllopsdag. Vi träffas i god tid inför ditt bröllop för att gå igenom dina önskemål så att makeup och hårstyling blir som du önskar och du kan känna dig trygg med resultatet.

 

Provtillfället kan ta allt ifrån 2-4 h. Det beror helt på vad du vill ha gjort och hur bestämd du är när det gäller dina önskemål. Vissa har en klar och tydlig idé, andra vet inte alls vad de önskar sig. Oavsett så är det här tillfället till för att vi båda ska få en tydligare bild över vad du klär i och känner dig bekväm i. För mig är det därför viktigt att du är ärlig och öppen med vad du tycker. Vet du inte hur du vill ha det, var tydlig med hur du inte vill ha det. Jag kommer gärna med tips och förslag.

 

Jag brukar rekommendera att vi träffas senast ca 4-8 veckor innan bröllopsdagen. Det är inte bra om det går alltför lång tid emellan provtillfället och bröllopet eftersom dina önskemål, tider och annan planering kan komma att ändras.

 

 

BEHÖVER JAG KÖPA IN NÅGOT INFÖR PROVTILLFÄLLET ELLER BRÖLLOPET?

 

Provtillfället är till för att du ska få provat dina önskemål kring makeup och hårstyling och skulle det vara så att något saknas för att vi ska kunna uppnå det resultat du önskar så ordnar jag det. Du ska inte behöva köpa in något för att makeup och hår ska bli som du önskar. Däremot rekommenderar jag alltid att kunden köper ett läppstift/läppglans - om du inte redan har ett som du tycker om och vill använda - så att du kan fylla på det under dagen efter måltider, inför fotografering osv. För att du ska hitta rätt, provar vi fram en färg/nyans under provtillfället som du kan utgå från vid ett ev köp. Vet du med dig att du lätt blir glansig i ansiktet, rekommenderar jag även att du köper in ett löspuder alternativt blotting paper. Är det så att du önskar något utöver basprodukterna som t ex löshår eller en mascara i ett visst märke så köper du in det själv.

 

 

BEHÖVER JAG ANVÄNDA LÖSHÅR? KAN DU I SÅ FALL SÄTTA I DET?

 

Det är en smaksak och beror helt på din hårtyp och hur du önskar dig hårstylingen. Om du inte brukar använda löshår, rekommenderar jag att vi provar hårstyling/uppsättning på provtillfället för att göra en bedömning. Önskar du använda löshår med clips, sätter jag gärna i det.

 

 

HAR DU LÖSHÅR?

 

Jag har inget löshår. Om det är något du önskar, rekommenderar jag att du tittar in på Rapunzel.

 

 

HUR LÅNG TID TAR STYLINGEN PÅ BRÖLLOPSDAGEN?

 

Jag brukar rekommendera att vi avsätter ca 3 h för styling på bröllopsdagen, men det beror lite på vad det är som ska göras. Vid provtillfället går vi igenom vad som ska göras och då får jag en bättre uppfattning om hur lång tid det kommer att ta.

 

 

OM VI ÄR FLERA SOM VILL HA MAKEUP & HÅR GJORT. KAN DU ORDNA DET?

 

Jag samarbetar med ett flertal professionella makeupartister, hårstylister och frisörer och är det så att dina tärnor och andra gäster har önskemål om att bli vidgjorda så kan jag ordna att vi är flera på plats. Uppge gärna i samband med bokningen eller snarast möjligt om du har några sådana önskemål. För priser, se här.

 

 

HUR LÄNGE HAR DU ARBETAT SOM MAKEUPARTIST?

 

Jag blev professionellt diplomerad vid Makeupstudion i juni 2014, men startade mitt företag redan i mars 2014. Sedan dess har jag frilansat som makeupartist och bl a gjort makeup och hårstyling till film, musikvideos, reklam, mode och bröllop. Läs mer om vad jag tidigare gjort här och ett lite personligare inlägg om mig på min blogg här.

 

VAD HAR DU FÖR ERFARENHET AV BRÖLLOP?

 

Sedan jag startade mitt företag 2014 har jag arbetat med bröllop. Jag har haft äran att sminka och styla ett 50-tal brudar, men även brudgum, tärnor och andra gäster. Ta en titt i min bröllopsportfolio för att se några bilder på makeup och hårstyling som jag gjort. På min facebooksida Brudmakeup.se kan du följa mig i mitt arbete med bröllop och se fler bilder på brudmakeup och hårstyling.

 

VARFÖR SKA JAG BETALA HANDPENNING VID FÖRBOKNING?

 

Vid bokning av makeup är det bra att vara ute i god tid eftersom förfrågningarna ofta trillar in långt i förtid. Bröllopen bokas ofta ett år före. För att jag ska kunna garantera önskat datum och bokningen ska bli bindande för båda parter tar jag ut ett förskott på betalningen. Handpenningen är en garanti och en trygghet för oss båda. För mer information och villkor, läs här.

 

KAN JAG FÅ RABATT?

 

Jag har inga säsongspriser och ger inga rabatter på vare sig makeup, hårstyling eller resa. Det är aktuell prislista på hemsidan som gäller och den finner du här.

 

 

RESER DU IVÄG PÅ UPPDRAG?

 

Det är just vad jag gör! Något av det bästa med att frilansa som makeupartist är att få resa så mycket som jag gör - så du är välkommen med din förfrågan vart det än bär! Skåne, Helsingborg, Malmö, Lund, Österlen, Mölle, Båstad

 

 

VAD HÄNDER OM DU SKULLE BLI SJUK?

 

Om jag skulle bli sjuk eller något annat oförutsett skulle inträffa så har jag ett stort nätverk med makeupartister som jag kan vända mig till. Det har än så länge inte hänt att jag har behövt ställa in ett bröllopsuppdrag (peppar, peppar!), men om det skulle hända så kan jag garantera att jag kommer göra allt för att försöka se till att någon annan kan vara på plats i mitt ställe och att styling blir enligt dina önskemål. Erlagd avgift för arbete som inte utförts återbetalas.