JOBBA MED OSS!

MAKEUPARTISTER & HÅRSTYLISTER SÖKES

VILL DU JOBBA EXTRA MED BRÖLLOP?
BLI MEDLEM & EN DEL AV VÅRT TEAM

Brudmakeup.se's team består av handplockade frilansande professionella makeupartister och hårstylister som gör makeup och hårstyling till bröllop på vackra locations runtom i Sverige och Danmark. Som en i teamet jobbar du med bröllop på frilansbasis året runt tillsammans med kollegor från hela landet. Tiderna för uppdragen varierar, men det rör sig oftast om tidiga morgnar och förmiddagar framförallt lördagar under högsäsong (maj-okt).


Låter det intressant?


1. Ta en titt på vad vi erbjuder våra medlemmar nedan och läs gärna vanliga frågor som vi får här.

2. Läs mer om varför Sofia startade Brudmakeup.se här och vad teamet tycker här!

3. Skicka in din ansökan genom att fylla i formuläret som du hittar här!VI ERBJUDER

BRÖLLOPSUPPDRAG


Bröllopsförfrågningar direkt till dig med all information från kunden gällande uppdraget som du behöver för att lätt kunna planera provtillfälle och bröllopsförberedelser.

BRA BETALT FRILANSARBETE


Öka dina inkomster och glöm alla svåra samtal och känsliga förhandlingar kring dina priser. Inom samarbetet får du stöd av en redan etablerad prislista som ger konkurrenskraftig ersättning för ditt arbete.

HANDFASTA VERKTYG


Få nya kunskaper och erfarenheter och utvecklas som frilansare. Som medlem introduceras du i vår arbetsmetod som ger dig handfasta verktyg för att du framgångsrikt ska kunna arbeta med bröllopsuppdrag - från förfrågningar till genomförande.

MARKNADSFÖRING


Profil, presentation och digital bröllopsportfolio på Brudmakeup.se som underlättar för dina kunder att boka dig. Du får dessutom fri marknadsföring i Brudmakeup.se's sociala medier.

NÄTVERK


Du får nya kollegor, samarbetspartners och ett nätverk som inte bara underlättar i arbetet med bröllop vid större uppdrag eller förhinder, utan som även ökar möjligheterna för andra frilansuppdrag och samarbeten.

FORUM


Få stöd och rådgivning, utbyt kunskaper och erfarenheter, samtala och diskutera med andra makeupartister i vår slutna facebookgrupp för medlemmar.

VAD VI SÖKER

Du är utbildad makeupartist och/eller hårstylist.


Du frilansar som makeupartist. Du är egenföretagare (godkänd för F-skatt) eller kan fakturera via faktureringstjänst.


  Du har en digital portfolio att visa upp i sociala medier och/eller på hemsida med minst 3 bilder med olika bröllopsteman/styling.


  Du känner dig trygg med att göra makeup och/eller hårstyling utifrån kundens behov och önskemål i pressade situationer.


  Du är noggrann i ditt arbete, förstår vikten av hygienrutiner och värderar kvalitet framför kvantitet.


  Du sätter kunden i centrum, är servicemedveten och har ett stort tålamod.


  Du är självgående, flexibel och van vid att arbeta ”on location”.


  Du förstår värdet av att ingå i ett samarbete med andra makeupartister och representera ett gemensamt varumärke. 


  Uppdraget innebär en hel del resande så det är en fördel om du har körkort och tillgång till bil.


  För oss är det viktigt att teamet består av professionella makeupartister så makeupartisterna handplockas utifrån personlig lämplighet och professionalitet.

  ”Fattas” du något av ovanstående, men tror att du passar perfekt? Tveka inte över att söka och berätta varför du borde ingå i vårt team!

  JUST NU!


  BLI MEDLEM FÖR ENDAST

  * Bli medlem nu och vi bjuder på den fasta årsavgiften 1200 kr första året (ord medlemsavgift 350 kr/månad).

  250:- / månad


  SOFIA BERÄTTAR . . .

  GRUNDARE AV BRUDMAKEUP.SE


  Bröllopsförberedelser på Grand Hotell i Helsingborg, 2015. Foto: NK Photography.

  Det var flera saker som fick mig att starta Brudmakeup.se - ensamarbete, priskänsliga kunder, svårigheter att ta betalt, otrygghet vid förhinder och sjukdom, begränsningar i att enbart kunna ta sig an ett visst antal kunder och tjänster, bristen på samarbete med andra makeupartister och insikten att många makeupartister upplever samma hinder och utmaningar.


  Jag skulle inte jobba med bröllop för det verkade så tufft, men de blivande brudar jag fick förfrågningar från och träffade insisterade så jag var iväg på ett bröllop som ledde till ett annat och sen var jag igång. Jag tog till mig all feedback jag fick, arbetade fram ett koncept och byggde ett varumärke baserat på mina kunders önskemål för att bättre nå ut och så satte jag priser som gjorde att jag fick betalt för mitt arbete. Det ledde till att jag fick in så många förfrågningar att jag inte längre hade möjlighet att ta emot alla själv. Idag har jag varit iväg på ett hundratal bröllopsuppdrag och byggt upp ett framgångsrikt koncept som sedan 2018 lett till att ett 10-tal makeupartister varje år kunnat komma ut på flera bröllopsuppdrag runtom i hela södra Sverige.


  Jag vet att det som frilansande makeupartist tar tid att bygga upp ett varumärke och nå ut till nya kunder. Branschen är tuff. Det är svårt att ta betalt och man är ofta ensam i alla utmaningar. Med Brudmakeup.se vill jag se till att fler makeupartister når ut till nya bröllopskunder, spetsar sina kunskaper och erfarenheter för att stärka sig som makeupartister och frilansare.


  Tillsammans med dig och andra makeupartister vill jag bedriva ett (sam)arbete som förhöjer kvalitén av våra bröllopstjänster och statusen av vårt yrke. DET är min främsta drivkraft!


  VAD TEAMET TYCKER

  "Det bästa är att man kan hjälpa varandra i teamet och få bokningar på andra håll än bara genom sig själv. Det är även roligt med ett team som kan stötta och lyfta varandra eftersom det kan vara ensamt att frilansa som makeupartist"

  "Samarbetet blev mycket bättre än väntat! Jag fick mycket mer jobb än jag trodde från början och konceptet har hela tiden varit väldigt seriöst och proffsigt"

  "Brudmakeup.se gör det möjligt att få fler uppdrag då man skapar nya kundkontakter och når ut till kunder som man kanske inte hade gjort på egen hand. Det gör att man kan hjälpa varandra och växa inom branschen"

  "Jag har kunnat marknadsföra mig själv på ett helt annat sätt, vilket gör att man blir uppmärksammad som makeupartist och hårstylist"

  “Möjligheterna är helt klart att kunna nå ut till fler brudpar, synligheten är superfin och att man har chans till fler uppdrag”

  "Samarbetet inom teamet har varit toppen då jag har blivit tilldelad den informationen jag behöver innan uppdraget"

  "Brudmakeup.se har gjort mig mer säker ute på andra typer av uppdrag"


  "Jag har via Brudmakeup.se fått frilansuppdrag inom andra områden"

  "Samhörigheten är det bästa och att man inte behöver jaga kunder på samma vis. Samarbetet eliminerar även prisjägarna så man slipper ha den första jobbiga diskussionen"

  "Fördelen är helt klart att åka ut som ett professionellt team! Enkelt för brudparet och smidigt för oss att ha ett samarbete innan så att man känner sina kollegor"

  ANSÖK GENOM ATT FYLLA I FORMULÄRET NEDAN

   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Bröllop | Weddings
  Reklam | Commercial
  Mode | Fashion
  Skönhet | Beauty
  Film
  Annat | Other
   
   
   
   
   

  VANLIGA FRÅGOR


  Kostar det något att vara medlem?


  För medlemskapet betalas årligen en avgift på 4200 kr (350 kr/månad). Avgiften består av en medlemsavgift på 250 kr/månad samt en fast årsavgift på 1200 kr. Du kan välja att dela upp betalningen månadsvis, kvartalsvis eller årsvis.  Finns det en bindningstid?


  Du kan närsom välja att avsluta ditt medlemskap. Det gör du skriftligen till makeup [a] sofiaboman.com. Vid utträde betalar du enbart för de månader du varit medlem och den resterande delen av den fasta årsavgiften.  Hur får jag betalt för mina uppdrag?


  Du fakturerar dina kunder enligt prislistan på Brudmakeup.se. Priserna är därmed din ersättning samt att du får resersättning med 4 kr/km vid längre än 10 km enkel resa.  Måste jag vara egenföretagare?


  Nej, du behöver inte ha enskild firma för att vara medlem, men du måste kunna fakturera för dina uppdrag. Du kan välja att fakturera via en faktureringstjänst som tex Sampoolen, Frilans Finans eller Cool Company.  Är jag anställd av Brudmakeup.se?


  Nej, du tar uppdrag på frilansbasis och arbetar därmed för dig själv.  Vilka är villkoren?


  Vi vill att alla våra kunder ska få samma hjälp vid bokning av våra bröllopstjänster och vi vill att du ska vidareutvecklas som frilansande makeupartist. Du tar därför betalt i enlighet med Brudmakeup.se's prislista, följer teamets riktlinjer (som vi går igenom under introduktionsutbildningen) och allmänna villkor (läs mer här) samt uppger på din hemsida och i sociala medier att det går att boka dig för bröllopstjänster via Brudmakeup.se.  Hur får jag uppdrag från Brudmakeup.se?


  Kunden kan önska dig som makeupartist i sin förfrågan och söka efter makeupartist på närmast ort.

  När vi får in förfrågningar från blivande brudar som bor eller ska gifta sig i ditt närområde eller som önskat dig som makeupartist, blir du tillfrågad om du är tillgänglig. Tackar du ja till uppdragen, får du bokningsförfrågan med all information från kunden som du behöver för att gå vidare med bokningen.  Är jag bunden att enbart ta uppdrag från Brudmakeup.se?


  Nej, du är flexibel att välja vilka uppdrag du vill och kan ta. Du kan fortsätta ta de bröllopsuppdrag du själv får in via egna kanaler samtidigt som du får uppdrag från Brudmakeup.se.  Vad händer om jag inte tackar ja till alla förfrågningar?


  Ingenting! Du kommer bli erbjuden bröllopsuppdrag, men du väljer själv vilka uppdrag du vill och kan ta.  Blir det konkurrens mellan makeupartisterna på samma ort?


  Syftet med samarbetet inom teamet är att du ska få fler förfrågningar på bröllopsuppdrag till dig. Vi rekryterar därför enbart nya makeupartister efter behov så att alla har möjlighet att få uppdrag. Vår erfarenhet är dessutom att ju fler makeupartister vi är på samma ort, ju bättre når vi ut och desto fler förfrågningar får vi in.