FAQ

VANLIGA FRÅGOR

Foto: Love by Emelie www.lovebyemelie.se

NÄR BÖR JAG BOKA ER?


Du är välkommen med din förfrågan närsom, men vi bokar tidigast in bröllopsuppdrag ett år innan. Vi öppnar vanligtvis upp för nya förfrågningar i sep/okt. Gäller något annat, framgår det vid våra bokningsformulär.VAD HÄNDER OM JAG MÅSTE OM- ELLER AVBOKA?


Handpenningen som du betalar in för att bokningen ska bli bindande och vi ska göra oss tillgängliga ditt datum, återbetalas inte. Vid avbokning tillkommer inga andra kostnader så länge du avbokar senast 30 dagar innan bröllopet. Vill du däremot omboka, tillkommer en ombokningskostnad. Vänligen läs noggrant igenom våra villkor här och meddela oss i god tid om du tror att du kommer behöva om- eller avboka för att undvika riskera extra kostnader. Skulle du ha några som helst funderingar, finns vi här för att svara på dina frågor.KAN JAG PRELIMINÄRBOKA ER?


Nej, vi kan inte preliminärboka några datum då vi riskerar att göra oss otillgängliga för andra som vill boka oss. Är du osäker på om/när bröllopet blir av, är det bättre om du avvaktar med din bokning alt att du bokar oss ett datum och sedan om- eller avbokar vid behov.VILKA PRODUKTER ANVÄNDER NI?


För oss är det viktigt att vi använder oss av produkter som håller en god kvalitet och som ger ett gott och hållbart resultat. Våra uppdrag varierar och kunderna har olika önskemål och behov. Det ska passa olika hudtyper och hudtoner, samtidigt som det ska ge ett gott resultat och vara hållbart. Våra sminkväskor innehåller bl a Färg Makeup, MAC, Urban Decay, Laura Mercier, Linda Hallberg Cosmetics, Anastasia, Clinique, Clarins, Dior m.fl. 


 

JAG ÄR ALLERGISK. HUR LÖSER NI DET?


Är du orolig för allergiska reaktioner, kan vi prova ut önskad makeup under provtillfället för att utvärdera eventuella reaktioner. Skulle det vara så att det är något du inte tål, löser vi det genom att byta ut eller undvika produkter. Vi diskuterar alltid med kunden om hur vi på bästa sätt kan lösa det. Vet du vilka produkter eller ämnen som du är allergisk eller känslig mot, meddela oss så kan vi förbereda sminket utifrån dina specifika behov.


 

KAN NI ANVÄNDA MITT SMINK?


För att garantera att makeupen håller under fotografering, vigsel och kvällsfest använder vi oss allra helst av våra egna produkter. Vi rekommenderar därför att vi provar ut dina önskemål med våra produkter under provtillfället så att du kan se om du upplever några skillnader. Skulle du ändå välja att använda dina produkter går det självklart bra, men då kan vi inte garantera att det håller lika bra även om vi gör vårt bästa för att få till samma resultat.KAN NI CONTOURING?


Ja. Det är en metod som vi mer eller mindre använder oss av vid alla sminkningar - förutom när kunder uttryckligen påpekar att de inte vill ha det. Contouring innebär kortfattat att med makeup (skuggningar och highlight) framhäva, förstora alternativt förminska drag och konturer i ansiktet.KAN JAG KOMMA TILL ER?


Några av våra makeupartister har möjlighet att ta emot dig i hemmet eller på salong. Hör med din makeupartist. På bröllopsdagen reser vi alla ut till överenskommen plats så du slipper ta dig någonstans.HUR GÅR PROVTILLFÄLLET TILL?


Provtillfället är till för att du ska få provat makeup och ev hårstyling inför din bröllopsdag. Vi träffas i god tid inför ditt bröllop för att gå igenom dina önskemål så att makeup och hårstyling blir som du önskar och du kan känna dig trygg med resultatet.


Provtillfället tar allt mellan 2-4 h beroende på vad det är för tjänst du bokat och hur bestämd du är när det gäller dina önskemål. Vissa har en klar och tydlig idé, medan andra inte alls vet vad de önskar sig. Oavsett, är det här tillfället till för att både du och din MUA ska få en tydligare bild över vad du klär i och känner dig bekväm i. För oss är det därför viktigt att du är ärlig och öppen med vad du tycker. Vet du inte hur du vill ha det, var tydlig med hur du inte vill ha det. Vi finns här för att ge dig tips, råd och förslag.NÄR BÖR PROVTILLFÄLLET PLANERAS IN?


Vi rekommenderar att vi träffas senast ca 4-8 veckor innan bröllopsdagen för att det inte ska gå alltför lång tid mellan provtillfället och bröllopet eftersom dina önskemål, tider och annan planering kan komma att ändras. Det är dessutom bra om det inte är alltför tätt inpå bröllopet för att du och/eller din personliga makeupartist ska ha möjlighet att göra ev inköp, planera/förbereda sånt som ev tillkommit under provtillfället, kanske boka in fler makeupartister för övriga tjänster m.m.BEHÖVER JAG ORDNA MED NÅGOT INFÖR PROVTILLFÄLLET ELLER BRÖLLOPET?


Ja, det finns några saker du kan förbereda och tänka på inför provtillfället/bröllopet. Ta en titt på vår checklista här!BEHÖVER JAG LÖSHÅR? KAN NI SÄTTA I DET?


Det är en smaksak och beror helt på din hårtyp och hur du önskar dig hårstylingen. Om du inte brukar använda löshår, rekommenderar vi att vi provar hårstyling/uppsättning på provtillfället för att göra en bedömning. Önskar du använda löshår med clips i, sätter vi gärna i det.INGÅR LÖSHÅR?


Löshår ingår inte, men vi sätter såklart gärna i det och stylar det utan extra kostnad.SÄLJER NI LÖSHÅR?


Nej, det gör vi inte. Om du önskar använda löshår, rekommenderar vi att du tittar in på Rapunzel så att du kan få hjälp med rätt nyans och längd.HUR LÅNG TID TAR STYLINGEN PÅ BRÖLLOPSDAGEN?


Vanligtvis avsätter vi mellan 2-4 h för styling på bröllopsdagen. Det beror på vad det är som ska göras. Under provtillfället får din makeupartist en bättre uppfattning om hur lång tid stylingen kan komma att ta och ni kan tillsammans lägga upp en plan för dina förberedelser.VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ 'BRUDMAKEUP & HÅR' OCH 'MAKEUP & HÅR'?


Ska du gifta dig och önskar makeup och hårstyling, är det brudpaketet som gäller och då ingår valfri hårstyling eller uppsättning. Priserna som du finner under rubriken "Övriga tjänster", bl a makeup och hår, gäller tärnor, brudföljet och andra gäster. I den tjänsten ingår valfri enklare hårstyling/uppsättning. Har du frågor och funderingar om hårstyling, hör med din personliga makeupartist.OM VI ÄR FLERA SOM VILL HA HJÄLP INFÖR BRÖLLOPET, KAN NI ORDNA DET?


Är det så att du har flera tärnor och/eller andra gäster som vill ha hjälp med makeup och hårstyling, ser vi till att vi är flera makeupartister på plats. Meddela oss gärna om vilka tjänster du önskar boka samt hur många det gäller i samband med din bokningsförfrågan och kontakta din personliga makeupartist snarast möjligt så att vi kan undersöka tillgängligheten i teamet.


 

VAD HAR NI FÖR ERFARENHET AV BRÖLLOP?


Alla som ingår i teamet har lång erfarenhet av att frilansa som makeupartister och arbeta med bröllop. För en presentation av makeupartisterna och för att se deras respektive portfolios, klicka in här.

 


KAN JAG FÅ RABATT?


Vi ger inga rabatter på vare sig makeup, hårstyling eller resa. Aktuell prislista finner du här.åne, Helsingborg, Malmö, Lund, Österlen, Mölle, Båstad


VAD HÄNDER OM MIN MAKEUPARTIST BLIR SJUK?


Om din makeupartist skulle bli sjuk eller något annat oförutsett skulle inträffa, gör vi allt vi kan för att försöka hitta en ersättare i teamet och för att stylingen blir enligt dina önskemål. Skulle någon i teamet inte vara tillgänglig, har vi ett stort nätverk med makeupartister som vi kan vända oss till vid behov. Erlagd avgift för arbete som inte utförts återbetalas. För mer information och villkor, se här.Vilken otroligt proffsig och härlig person, denna Sofia!


Kunde inte varit mer nöjd och glad att jag anlitade henne för både make-up och hår till bröllopet! Tog sig tid att känna av vad jag ville, vi provade oss fram, ändrade tills vi båda blev nöjda, hjälpte till med allt man bad om och höll mina nerver i schack! Både hår och makeup satt hela dagen och även dottern kände sig som en prinsessa då hon gjorde hennes hår också.


Kan varmt rekommendera henne!


- Nina -